• Το Γνωρίζατε;
  • Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από την μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.

Bild: ο Σόιμπλε επιδιώκει νέα ευρωσυνθήκη

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

Bild: ο Σόιμπλε επιδιώκει νέα ευρωσυνθήκη

Δημοσίευση από Arxontas »


«Ο Σόμπλε επιδιώκει νέα ευρωσυνθήκη» επιγράφει ρεπορτάζ της, την Παρασκευή, η εφημερίδα Bild Zeitung επισημαίνοντας ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί αναγκαίες τόσες βασικές μεταρρυθμίσεις , ώστε στην ουσία πρόκειται για νέα ευρωπαϊκή συνθήκη.

Τη θέση του αυτή ανέπτυξε ο κ.Σόιμπλε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας των αδελφών, κυβερνητικών κομμάτων CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες).

Ο κ. Σόϊμπλε φέρεται να τόνισε στα μέλη του προεδρείου ότι «είναι απαραίτητη η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε θέματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στις Βρυξέλλες, ακόμα και αν γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι μια αλλαγή των συνθηκών».

Η πρόταση Σόϊμπλε – παρατηρεί η εφημερίδα – σημαίνει ότι τα 17 μέλη της ευρωζώνης θα αποστασιοποιούνταν έτσι αισθητά από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Βρετανία.

Κατά τη συνεδρίαση της ηγεσίας της κοινοβουλευτικής ομάδας - συνεχίζει το ρεπορτάζ – αποφασίστηκε να διευρυνθεί το δικαίωμα συναπόφασης της Ομοσπονδιακής Βουλής αναφορικά με τη χορήγηση βοήθειας από τον μηχανισμό στήριξης EFSF.

Επιστροφή στο “Διεθνή”