• Το Γνωρίζατε;
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ' αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τον Γ. Προβόπουλο

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τον Γ. Προβόπουλο

Δημοσίευση από Argosxolos »


«Η ύφεση συνεχίζεται και μάλιστα με ρυθμό ταχύτερο από τον αναμενόμενο», επισημαίνει σήμερα, σε συνέντευξή του στην «Κ» ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γεώργιος Προβόπουλος.

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα ήταν ηπιότερη αν είχαν προχωρήσει ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις κι αν είχαν περιορισθεί δραστικότερα τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», υπογραμμίζει, και προτρέπει και τις διοικήσεις των τραπεζών να προσαρμοστούν άμεσα στη δύσκολη πραγματικότητα. Ο διοικητής της ΤτΕ χαιρετίζει τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank, προσθέτει ότι η διενέργεια της μελέτης έχει δαιμονοποιηθεί από ορισμένους που αρνούνται την πραγματικότητα, χαρακτηρίζει υπερβολικές τις εκτιμήσεις περί κρατικοποίησης των τραπεζών και θεωρεί ότι οι διοικήσεις θα βρουν τις ενδεδειγμένες λύσεις μέσα από την αγορά.

Ο διοικητής της ΤτΕ διασκεδάζει την ανησυχία που προκάλεσε η ενεργοποίηση της διαδικασίας παροχής έκτακτης ρευστότητας, ενώ τονίζει ότι η ΤτΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω ρευστότητα αν χρειαστεί.

Επιστροφή στο “Οικονομία”