• Το Γνωρίζατε;
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν είχε στείλει επιστολή εκφοβισμού σ' έναν κριτικό, ο οποίος δεν εκτιμούσε τις τραγουδιστικές ικανότητες της κυρίας Τρούμαν, απειλώντας τον πως... θα του έσπαγε την μύτη.

Mεγάλες οικονομικές ζημιές στο Τ.Τ

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Mεγάλες οικονομικές ζημιές στο Τ.Τ

Δημοσίευση από Argosxolos »


Στα 498,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές του ομίλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το πρώτο εξάμηνο, έναντι ζημιών 55,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2010, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Στο ίδιο διάστημα τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας ενισχύθηκαν στα 203,42 εκατ. ευρώ από 180,63 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 12,62%.

Σε επίπεδο μητρικής, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέγραψε ζημιές της τάξης των 482,6 εκατ. ευρώ.

Χωρίς τον συνυπολογισμό της εκτιμηθείσας ζημιάς απομείωσης των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) που συμμετέχουν στο σχέδιο PSI, τα καθαρά αποτελέσματα της περιόδου για την τράπεζα, μετά τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος ανήλθαν σε ζημιά 30,87 εκατ. ευρώ, ενώ για τον Όμιλο σε ζημιά ύψους 46,66 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 46,26 εκατ. ευρώ για την τράπεζα και 55,11 εκατ. ευρώ για τον όμιλο την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο., εμφανώς επηρεασμένα από τις υψηλότερες προβλέψεις επί του χαρτοφυλακίου των χορηγήσεων.

Επιστροφή στο “Οικονομία”