• Το Γνωρίζατε;
  • Μεταξύ 1666 και 1766, 250.000 Αφρικανοί σκλάβοι πέθαναν διασχίζοντας τον Ατλαντικό κατά τη μεταφορά τους στις αποικίες της Αμερικής. Η θνησιμότητα του «φορτίου» σε κάθε ταξίδι ήταν 10-12%.

Το χαράτσι στα ακίνητα απειλεί τις βιομηχανίες

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Το χαράτσι στα ακίνητα απειλεί τις βιομηχανίες

Δημοσίευση από Argosxolos »


Να παραδώσουν στον κ. Βενιζέλο τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, είναι αποφασισμένοι δεκάδες επικεφαλής μεταποιητικών ομίλων, στην περίπτωση που επιβληθεί ο νέος φόρος – χαράτσι και στα βιομηχανικά ακίνητα.

Στην παρούσα συγκυρία, όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις είτε είναι στο κόκκινο, είτε αγωνίζονται να επιβιώσουν με εξαγωγές στα όρια του κόστους, ο νέος φόρος θα σημάνει το τελειωτικό κτύπημα.

Τα μηνύματα αυτά μεταφέρουν στο euro2day εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανικών ομίλων, οι οποίοι λόγω της φύσης των δραστηριοτήτων τους, χρησιμοποιούν μεγάλους στεγασμένους χώρους για τις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας και για την αποθήκευση των προϊόντων τους.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επιβολή του νέου φόρου θα εξαιρεθούν τα ακίνητα των ξενοδοχείων, ενώ δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τα βιομηχανικά ακίνητα.

Ωστόσο με δεδομένο ότι στο υπουργείο Οικονομικών επικρατούν σκέψεις για εφαρμογή του μέτρου οριζόντια σε όλα τα άλλα ακίνητα, εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νέα λουκέτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική οικονομία, την απασχόληση και την εμβάθυνση της ύφεσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων επιχειρήσεων, λειτουργούν βιομηχανίες με στεγασμένες παραγωγικές εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών.

Επιστροφή στο “Οικονομία”