• Το Γνωρίζατε;
  • Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!

Σε νέα χαμηλά 16 ετών η αγορά

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Σε νέα χαμηλά 16 ετών η αγορά

Δημοσίευση από Agrafos »


Μια ακόμη πολύ κακή συνεδρίαση είχε χθές το Χ.Α., εν μέσω κατάρρευσης στις ξένες αγορές και με το ΓΔ να κλείνει σε νέα χαμηλά 16 ετών, στις 830,07 μονάδες, -3,03%, δηλαδή σε νέα χαμηλά ουσιαστικά 16 ετών.

Ο τζίρος παράμεινε και χθές σε πολύ χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 48εκ ευρώ. Την ίδια ώρα εικόνα κατάρρευσης, όπως αναφέραμε και παραπάνω, εμφανίζουν οι ξένες αγορές (με απώλειες περίπου 4,5% για τους βασικούς δείκτες σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία και απώλειες 3,5% για τους βασικούς δείκτες στις ΗΠΑ), με τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη να χτυπάνε κόκκινο, την ώρα μάλιστα που τα spreads των Ιταλικών ομολόγων βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό, πάνω από τις 400 μονάδες βάσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από το Reuters, προχθές το πρωί υπήρξε παρέμβαση από την ΕΚΤ, με αγορές Ιταλικών, αλλά και ισπανικών ομολόγων, που επίσης τα spreads βρίσκονται και αυτά κοντά στο ιστορικό υψηλό. Πέραν της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους προβλημάτισαν τους επενδυτές και οι προχθεσινές ανακοινώσεις της FED, με το νέο κύκλο νομισματικής χαλάρωσης να μπαίνει προς στιγμήν στο συρτάρι.

Στα της τεχνικής ανάλυσης του Χ.Α., εξαιρετικά κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες, ενώ για πρώτη φορά είχαμε κλείσιμο κάτω από τις πολύ σημαντικές στηρίξεις στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδων ,γεγονός που μας προβληματίζει. Θυμίζουμε ότι οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”