• Το Γνωρίζατε;
  • «Μικρό παιδί» και «Χοντρός άντρας» ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45).

Εκρηκτική άνοδος 6,51% για Τράπεζες, με φόντο τις προσδοκίες της 21ης Ιουλίου

Συντονιστής: Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Εκρηκτική άνοδος 6,51% για Τράπεζες, με φόντο τις προσδοκίες της 21ης Ιουλίου

Δημοσίευση από Aris »


Πολύ καλή ήταν η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α., με το ΓΔ μετά το πτωτικό ξεκίνημα (-1,40%) να γυρνάει σε θετικό πρόσημο και τα κέρδη να αυξάνονται όσο περνούσε η ώρα. Μάλιστα, ο ΓΔ έκλεισε στο υψηλό της ημέρας στις 809,94 μονάδες, +2,37%, με το τζίρο να είναι αυξημένος και να διαμορφώνεται στα 62εκ ευρώ.

Πέραν μιας τεχνικής αντίδρασης η οποία και αναμένονταν (όπως είχαμε αναφέρει και στο πρωινό σχόλιο μας), η σημερινή καλή εικόνα αποδίδεται στις αρκετά θετικές ειδήσεις, τόσο από τη Φιλανδία, με την ψήφιση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και τη διεύρυνση του μηχανισμού του EFSF, ενώ φημολογία υπάρχει και για θετικές ανακοινώσεις αύριο, σχετικά με το PSI, με το ποσοστό συμμετοχής των τραπεζών να διαμορφώνεται πάνω από το 90%. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε αύριο αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα, οι επικεφαλείς της Τρόικας, με την εκταμίευση της 6ης δόσης να φαίνεται όλο και πιο κοντά. Την ίδια ώρα επιφυλακτικότητα επικρατεί στις ξένες αγορές, με σχετικά μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα.

Επιστροφή στο “Οικονομία”