• Το Γνωρίζατε;
  • Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, στις 25 Αυγούστου του 1972.

Το «άνοιγμα» ταξί φορτηγών ζήτησε η Τρόικα από τον Γ. Ραγκούση

Συντονιστής: Agrafos

Airetikos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 707
Εγγραφή: Πέμ 24 Μαρ 2011, 19:24

Το «άνοιγμα» ταξί φορτηγών ζήτησε η Τρόικα από τον Γ. Ραγκούση

Δημοσίευση από Airetikos »


Στη νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών, καθώς και στην πορεία αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ επικεντρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και της τρόικας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικώς στο κτίριο του πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το κτίριο στον Χολαργό είχε καταληφθεί από ομάδα εργαζομένων.

Ως προς τα ταξί και τα φορτηγά, η τρόικα χαρακτήρισε το θέμα απόλυτης προτεραιότητας και ζήτησε να προχωρήσει το νομοσχέδιο για το πλήρες άνοιγμα το συντομότερο δυνατό.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής».

Eν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Γικόνογολου, ο οποίος υπέγραψε μαζί με άλλους 9 βουλευτές την επιστολή προς τον Γιάννη Ραγκούση, επανήλθε σήμερα στο θέμα.

«Η άδεια δεν πρέπει να μεταβιβάζεται εκεί όπου θέλει ο ιδιοκτήτης ενός ταξί. Είναι άλλο θέμα, όμως, να κάνει το ίδιο επάγγελμα ο γιος του.

» Και είναι άλλα τα δεδομένα στον δήμο της Κηφισιάς και άλλα στον δήμο της Βέροιας. Δεν είμαι υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελμάτων. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχουν κριτήρια και κανόνες. Και με συγκεκριμένους κανόνες πρέπει να βαδίζει όλη η οικονομία και να υπάρχει συγκεκριμένη παρέμβαση από το κράτος » ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο ΒΗΜΑ 99.5.

Εξ άλλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής Ευτύχης Δαμιανάκης, ο οποίος, επίσης, συνυπέγραψε την εν λόγω επιστολή, αν και δήλωσε ότι διαφωνεί με τη δημοσιοποίησή της, σημειώνει:

«Είναι ένα κείμενο το οποίο, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί κόντρα. Είναι υποχρέωση των βουλευτών, όταν έχουν κάποιες απόψεις να τις καταθέτουν. Θεωρώ, όμως, ότι είναι απαράδεκτο από κύκλους του υπουργείου να σχετιζόμαστε με τις απόψεις που διατυπώνει ο κ. Θ. Λυμπερόπουλος.»

Επιστροφή στο “Οικονομία”