• Το Γνωρίζατε;
  • Οι αρχαίοι κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους, όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!

Πολιτικό Χάος στην Ελλάδα – Μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Πολιτικό Χάος στην Ελλάδα – Μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ

Δημοσίευση από Agrafos »


Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της κρίσης με τα απόνερα της να συνεχίζουν να επηρεάζουν καταλυτικά όλες τις αγορές ανα τον κόσμο.Από την “βουτιά Παπανδρέου” με το Δημοψήφισμα που ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες φτάσαμε στην “μπλόφα Παπανδρέου” όπου μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης φαίνεται πως δεν του βγαίνει.Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα είχαμε την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στην πρεμιέρα του Μάριο Ντράγκι.

Ο Nikkei ήταν κλειστός της Πέμπτη λόγω αργίας.Στη συνέχεια, οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη ξεκίνησαν αρνητικά την συνεδρίαση καθώς το Δημοψήφισμα εάν γινόταν θα έλεγε παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του Ευρώ ή όχι.Μετά το αρχικό σοκ,οι ελπίδες ότι δεν θα γινόταν το Δημοψήφισμα στην Ελλάδα,έδωσαν ώθηση στις βασικές αγορές της Ευρώπης.Ο DAX έκλεισε με κέρδη 2,81%,ο CAC κατέγραψε κέρδη 2,73%,ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,12%.

Η άνοδος της Ευρώπης, πέρασε και στην Αμερική,με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν σημαντικά κέρδη μέχρι αργά το βράδυ.Το 10ετές Ομόλογο της Αμερικής υποχωρούσε,ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραφε και το ADR της ΕΤΕ στην Αμερική.

Η άλλη μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήταν η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ από το 1,50% στο 1,25% στην πρεμιέρα μάλιστα του Μάριο Ντράγκι.Η απόφαση αυτή πάρθηκε επειδή το “outlouk” της Ευρώπης έχει αυξημένους κινδύνους καθώς και για να στηριχθεί η Ευρωζώνη από την κρίση χρέους των κρατών.Παρά την “βουτιά” που κατέγραψε το Ευρώ εκείνη την στιγμή,στο τέλος της ημέρας βρέθηκε και πάλι πάνω από το 1,38.Ο Χρυσός κερδίζει και πάλι έδαφος επιστρέφοντας προς τα 1765 δολάρια,ενώ και το Πετρέλαιο πέρασε πάνω από τα 94 δολάρια.

Τέλος, το ΧΑ ξεκίνησε αρνητικά,έφτασε μέχρι και το +5%,αλλά στο τέλος ψαλλιδίστηκαν τα κέρδη του και έκλεισε με άνοδο 1,86% στις 759,50 μονάδες.Η αξία συναλλαγών έφτασε τα 84 εκ ευρώ,με τον Τραπεζικό κλάδο να κλείνει στο +8,68% και να προεξοφλεί άμεσα εξεύρεση πολιτικής λύσης στο χάος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”