• Το Γνωρίζατε;
  • Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!

Reuters: Στο πετρέλαιο του Ιράν στρέφεται η Ελλάδα

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Reuters: Στο πετρέλαιο του Ιράν στρέφεται η Ελλάδα

Δημοσίευση από Agrafos »


Στο πετρέλαιο του Ιράν στρέφεται η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, καθώς οι traders διακόπτουν τις προμήθειες και οι τράπεζες αρνούνται να παράσχουν χρηματοδότηση λόγω του φόβου για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με traders η Ελλάδα έχει στραφεί στο Ιράν ως προμηθευτή ύστατης ανάγκης παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες για περιορισμό του εμπορίου στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

“Εταιρείες σαν εμάς δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους. Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος. Ίσως ανεξάρτητοι traders να είναι περισσότερο διαθέσιμοι,” δήλωσε trader μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας.

“Το τμήμα χρηματοδότησης απλά αρνείται να προχωρήσει σε συμφωνίες μαζί τους. Όχι γιατί δεν πληρώνουν, Είναι απλά προληπτικό μέτρο,” δηλώνει δεύτερος trader.

“Δεν μπορούσαμε να βρούμε τράπεζα διαθέσιμη να μας χρηματοδοτήσει. Καμία τράπεζα δεν θέλει να χρηματοδοτήσει μία συμφωνία μαζί τους. Χάσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες εκεί,” τονίζει ένας τρίτος trader.

Περισσότεροι από 2ο traders με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters σημείωσαν πως η έλλειψη χρηματοδότησης έχει αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει τις αγορές αργού από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν τους τελευταίους μήνες.

Όπως τονίζεται, η Ελλάδα, η οποία δεν έχει εγχώρια παραγωγή, το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε., εισήγαγε το 46% από τη Ρωσία, το 16% από το Ιράν. Από τη Σαουδική Αραβία και το Καζακστάν εισήγαγε από 10%, από τη Λιβύη το 9% και από το Ιράκ το 7%.

Τι δηλώνουν κύκλοι της Motor Oil και των ΕΛΠΕ

Στέλεχος της Motor Oil δήλωσε ότι έχει διατηρηθεί σταθερό και χωρίς αλλαγές το πορτοφόλιο στρατηγικών προμηθειών πετρελαίου του ομίλου τους τελευταίους έξι μήνες, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Από τα ΕΛΠΕ παρέπεμψαν στη διάψευση που περιλαμβάνεται στο δημοσίευμα του Reuters και πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις προμήθειες.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”