• Το Γνωρίζατε;
  • Με την ονομασία «Μάχη της Καμήλας» έμεινε στην ιστορία η ενδοαραβική σύγκρουση στη Βασόρα, το 656 μ.Χ. Ο λόγος; Στη μάχη αυτή σκοτώθηκαν και οι 70 άντρες που κράτησαν διαδοχικά τα χαλινάρια της καμήλας, στην οποία επέβαινε η χήρα του Μωάμεθ, Αϊσά.

Ύπνος: το «πλυντήριο» του εγκεφάλου

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ύπνος: το «πλυντήριο» του εγκεφάλου

Δημοσίευση από Agrafos »


Ο εγκέφαλος καθαρίζει κατά τη διάρκεια του ύπνου από τα ταξικά υπόλειπα κυρίως μετά από μια μέρα με έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα. Νεότερες έρευνες λένε ότι ο ύπνος υπάρχει για να γίνεται ακριβώς αυτή η διαδικασία καθαρισμού του οργανισμού από τις τοξίνες.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου οι νευρώνες του μυαλού απομακρύνονται μεταξύ τους, ανοίγοντας αυλάκια που επιτρέπουν τον καθαρισμό τους. Ο ύπνος σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες συμβάλει και στη βελτίωση της μνήμης.

Το μυαλό έχει δύο θέσεις λειτουργίας. Όταν είναι ξύπνιο ή όταν κοιμάται και αυτοκαθαρίζεται.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Υγεία”