• Το Γνωρίζατε;
  • Στη Δανία το 2,6% των παιδιών γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση!

Ρεκόρ εξαφανίσεων παιδιών στην Ελλάδα. Τα περισσότερα είναι κορίτσια και φεύγουν μόνα τους.

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ρεκόρ εξαφανίσεων παιδιών στην Ελλάδα. Τα περισσότερα είναι κορίτσια και φεύγουν μόνα τους.

Δημοσίευση από Agrafos »


«Στον κόσμο του χαμόγελου, η άμεση επέμβαση δεν είναι παιχνίδι…Είναι δράση»: Κι αυτό το σλόγκαν του Χαμόγελου του Παιδιού βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο όλο και αυξανόμενο φαινόμενο της παιδικής εξαφάνισης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε σήμερα ο οργανισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (25 Μαΐου), η Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000 δέχθηκε το προηγούμενο έτος 7.138 κλήσεις, εκ των οποίων οι 5.487 αφορούσαν δήλωση νέας εξαφάνισης (14,5%), πληροφορίες για παιδί που αναζητείται (20%) αλλά και πληροφορίες για τις δράσεις του «Χαμόγελου» σχετικά με εξαφανίσεις παιδιών (65,5%).

Την ίδια στιγμή, το πρώτο τετράμηνο του 2014, οι υπεύθυνοι της Γραμμής δέχθηκαν 912 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν περιστατικά εξαφάνισης και πληροφορίες για παιδιά που ήδη αγνοούνται.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το πρωί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το «Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος αλλά και εκπροσώπων από διεθνείς φορείς που δρουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής εξαφάνισης, ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι «οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να ενωθούν για να δώσουν λύσεις σε ένα τόσο ανησυχητικό φαινόμενο, προσφέροντας ένα δίχτυ προστασίας».

Η πλειονότητα των παιδιών που εξαφανίζονται είναι κορίτσια, ηλικίας 13 -18 ετών, «μιλάμε, δηλαδή για φυγές εφήβων που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό (73,5% για το α’ τετράμηνο του 2014) των περιπτώσεων εξαφάνισης. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο και πολλές φορές είναι η αιτία που οδηγεί το παιδί να φύγει από το σπίτι», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”