• Το Γνωρίζατε;
  • Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα «Ivy Make». Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

Πλήγμα στις αεροπορικές από το πετρέλαιο

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Πλήγμα στις αεροπορικές από το πετρέλαιο

Δημοσίευση από Agrafos »


Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη του τομέα θα είναι κατά το 2011 τα μισά απ' ό,τι ήταν το 2010 λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Ο οργανισμός αναθεώρησε προς τα κάτω την τελευταία πρόβλεψή του για τα κέρδη της χρονιάς, στα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια (6,22 δισ. ευρώ) αντί 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέβλεπε το Δεκέμβριο.

Αυτός ο νέος αριθμός αντιστοιχεί σε «πτώση κατά 46% των καθαρών κερδών σε σύγκριση με τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε ο τομέας το 2010», υπογράμμισε η ένωση, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν 230 αεροπορικές εταιρείες που εξασφαλίζουν το 93% των εμπορικών πτήσεων.

«Η μεγαλύτερη αλλαγή που υπήρξε στις προβλέψεις μας αφορά την τιμή του πετρελαίου», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο Τζοβάνι Μπιζινιάνι, ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ που έχει την έδρα της στη Γενεύη.

Ο Μπιζινιάνι πρόσθεσε πως ο λογαριασμός των αεροπορικών εταιρειών για καύσιμα θα φτάσει τα 166 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό τζίρο 594 δισ. δολαρίων (430 δισ. ευρώ).
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”