Χημικός ευνουχισμός στους δράστες
Σάββατο, 03 Οκτ 2009
Το ενδεχόμενο να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε χημικό ευνουχισμό οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων εξετάζει η Γαλλία... Μια 42χρονη γυναίκα που έκανε τζόκινγκ σε δάσος κοντά στο Παρίσι απήχθη και δολοφονήθηκε. Ο δράστης είχε πρόσφατα βγει από τη φυλακή, όπου εξέτισε ποινή 7ετούς κάθειρξης για την απαγωγή και τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας.
«Ο ευνουχισμός με χημικά μέσα υπάρχει, εξαρτάται απλώς από τον ενδιαφερόμενο, ο οποίος πρέπει να συμφωνήσει», επισήμανε ο Φιγιόν. «Είναι ένα θέμα το οποίο το επεξεργαζόμαστε, να εφαρμοστεί δηλαδή υποχρεωτικά σε αυτούς που απελευθερώνονται. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο κοινοβούλιο», επισήμανε ο Φιγιόν.
Η Πολωνία ενέκρινε τον περασμένο μήνα ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο καθίσταται υποχρεωτικός ο χημικός ευνουχισμός (με φάρμακα) στους δράστες ορισμένων περιπτώσεων παιδεραστίας. Σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες έχουν υιοθετηθεί παρόμοια μέτρα περιορισμού της σεξουαλικής επιθυμίας.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, στις πρώτες μέρες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμία στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ώρα.
" Χημικός ευνουχισμός στους δράστες "
Συντονιστές: Airetikos, Agrafos
