• Το Γνωρίζατε;
  • Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.

Νέα χαμηλά για ΧΑ

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Νέα χαμηλά για ΧΑ

Δημοσίευση από Argosxolos »


Η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με τις αγορές μετοχών να συνεχίζουν για 2η συνεδρίαση να αντιδρούν ανοδικά και να προσπαθούν να καλύψουν ένα μέρος από τις πρόσφατες απώλειες του Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή το ΧΑ παραμένει στο επίκεντρο της κρίσης χρέους, με το ΧΑ να βουλιάζει προς νέα ιστορικά χαμηλά και τις τραπεζικές μετοχές να καταρρέουν.

Ο Nikkei δεν τα κατάφερε το πρωί και έκλεισε με απώλειες 2,17% προς τις 8374,13 μονάδες. Αντίθετα, οι Ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών, από την αρχή ξεκίνησαν ανοδικά και έκλεισαν με κέρδη για 2η συνεδρίαση. Ο DAX κέρδισε 2,87% προς τις 5345,56 μονάδες, ο CAC ενισχύθηκε 1,75% και ο FTSE έκλεισε με μικρότερα κέρδη 0,45%. Ανοδικά αντέδρασε και ο Ευρωπαϊκος τραπεζικός κλάδος , μετα από το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας.

Η σκυτάλη της ανόδου είχε μεταφερθεί και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μέχρι αργά το βράδυ για τους δυο από τους τρεις βασικούς δείκτες της Αμερικής. Ο Nasdaq μόνο υποχωρούσε μιας και η Apple σημείωνε απώλειες. Τόσο ο Dow Jones, όσο και ο S&P 500 σημείωναν αξιόλογα κέρδη.

Ο Χρυσός και το Ασήμι συνέχισαν την μεγάλη πτώση τους για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Χρυσός υποχωρούσε προς τα 1600 δολάρια και το Ασήμι είχε βρεθεί κάτω από τα 30 δολάρια, ενώ πριν ένα μήνα περίπου είχαν σημειώσει υψηλά προς τα 1900 και τα 40 δολάρια αντίστοιχα.Το Πετρέλαιο προσπαθούσε να κρατηθεί πάνω από το ορόσημο των 80 δολαριών, ενώ το Ευρώ συνέχιζε να υποχωρεί προς το 1,3450.

Τέλος, το ΧΑ συνέχισε να υποχωρεί για τρίτη συνεδρίαση , υποχωρόντας κατά 1,67% με κλείσιμο στις 784,65 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος συνέχισε να καταρρέει , σημειώνοντας νέα πτώση 6,27% , με τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές να έχουν βρεθεί σε ιστορικά χαμηλά όλων των εποχών. Η αξία συναλλαγών δεν προσέγγισε τα 50 εκ ευρώ, ενώ το 3F2012 συνεχίζει να βαθμολογεί αρνητικά και τους τρεις βασικούς χρονικούς ορίζοντες του ΓΔ.

Επιστροφή στο “Οικονομία”