• Το Γνωρίζατε;
  • Ο Έλληνας καπνίζει - κατά μέσο όρο - 2.797 τσιγάρα τον χρόνο, ενώ οι Νορβηγοί μόλις 576!

ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα έχει εικόνα της κατάστασης

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα έχει εικόνα της κατάστασης

Δημοσίευση από Argosxolos »


"Η Ελλάδα έχει την πλήρη εικόνα της κατάστασης και την δυνατότητα να παρεμβαίνει με τις δικές της προτάσεις", ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αν διαμορφώνονται εξελίξεις στην Ευρωζώνη που αφορούν την Ελλάδα, ερήμην της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, μετά την ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν διαμορφώνονται εξελίξεις στην Ευρωζώνη που αφορούν την Ελλάδα, ερήμην της Ελλάδας:

«Η Ελλάδα έχει δημοσιονομικά προβλήματα και βασίζεται στην υποστήριξη των θεσμικών της εταίρων. Είναι, όμως, και θα είναι πάντα ένα ισότιμο και ενεργό μέλος της Ευρωζώνης που συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις και ιδίως αυτές που την αφορούν άμεσα. Σε όλα τα επίπεδα -και στο επίπεδο του Πρωθυπουργού και στο δικό μου επίπεδο, αλλά και σε υπηρεσιακό και τεχνικό επίπεδο- η Ελλάδα έχει την πλήρη εικόνα της κατάστασης και την δυνατότητα να παρεμβαίνει με τις δικές της προτάσεις και ιδέες.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι όλη η διαδικασία της εφαρμογής των αποφάσεων του Ιουλίου, που αποτελούν και θα αποτελούν τη βάση των εξελίξεων, οργανώνεται με επίκεντρο την Αθήνα, σε συνεργασία φυσικά πάντα με τους θεσμικούς μας εταίρους και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Παράδειγμα είναι ο ρόλος του ΟΔΔΗΧ και η διερευνητική επιστολή που έστειλα ενεργώντας σε συνεννόηση με την Ευρωζώνη και ουσιαστικά εκ μέρους της σε 57 ομολόγους μου.

Άλλο παράδειγμα είναι ο τρόπος που χειριστήκαμε με επιτυχία το ζήτημα των εγγυήσεων που ζητούσε η Φινλανδία, στο πλαίσιο των οδηγιών και των αποφάσεων του Eurogroup, και με την έγκριση του Eurgogroup και του EFSF. Κι αυτό, εις πείσμα όσων θεωρούσαν ότι έχουν βρει ένα εύκολο πεδίο φτηνής κριτικής, έως ότου διαψεύστηκαν τελικά από τις εξελίξεις, όπως θα διαψευστούν και από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν».

Επιστροφή στο “Οικονομία”