Ο διευθυντής του γερμανικού ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ερευνών του Μονάχου Χανς Βέρνερ Σιν προτείνει δραστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, όπως η εξέταση ακόμη και της αποχώρησης της χώρας μας από τη ζώνη του Ευρώ.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος υπάρχουν δύο λύσεις: τα σκληρά οικονομικά μέτρα, παράλληλα με μείωση των μισθών και των τιμών, τα οποία όμως οδηγούν στην ύφεση. Κάτι τέτοιο θα έφερνε τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου. Ο δεύτερος δρόμος είναι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και η υποτίμηση του νομίσματός της, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα».
«Βέβαια» συνεχίζει ο οικονομολόγος, «τα χρέη των Ελλήνων δεν θα σβήνονταν. Τα χρέη έχουν συμφωνηθεί και είναι σε ευρώ. Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι ένα από τα σενάρια, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές. Αυτό που για εμένα είναι το πιο σημαντικό είναι η χώρα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της» κατέληξε.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Σε 250 εκατ. χρόνια από σήμερα η Μεσόγειος δεν θα υπάρχει και στη θέση της θα υψώνεται μια τεράστια οροσειρά, καθώς η Αφρική «σπρώχνει» προς την Ευρώπη. Η Αυστραλία θα μεταφερθεί πιο βόρεια και θα ενωθεί με την Ασία. Ο Ατλαντικός Ωκεανός, αφού μεγαλώσει για λίγο, θα εξαφανιστεί τελείως. Έτσι, δημιουργηθεί μια νέα Παγγαία!

